فقط تا 15 اردیبهشت دوره ها را به قیمت سال قبل ثبت نام کنید
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
زمان فروش به پایان رسید

حسابداری پیمانکاری چیست؟

حسابداری پیمانکاری

حسابداری پیمانکاری یکی از گرایشات حسابداریبه شمار می رود که این روزها به صورت مداوم در پروژه‌های پیمانکاری از آن استفاده می‌شود. حسابداری پیمانکاری جزییات ریز و حائز اهمیتی دارد که جهت آشنایی با آن باید دانش حسابداری خود را تا حدودی تقویت کنید.

در ادامه مطلب ما سعی خواهیم کرد که تمام آنچه که شما برای حسابداری پیمانکاری به آن نیاز دارید را به طور خلاصه بیان کنیم.

حسابداری پیمانکاری چطور انجام می‌شود؟

شرکت‌های پیمانکاری اغلب در زمینه‌های مختلفی مانند سدسازی، راه‌سازی، ساختمان‌سازی و به طور کلی تمام فعایت‌های پروژه‌ای فعالیت می‌کنند. شاید سوالی که در این زمینه پیش می‌آید؛ آن باشد که پیمانکاران و شرکت‌های پیمانکاری چرا به حسابداری نیاز دارند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این شرکت‌ها نیاز دارند که اسناد شرکت‌ها را در مناقصه‌ها تهیه کنند. همچنین باید قادر باشند که پیمان‌های مختلف را از نظر درآمد شناسایی کرده و هزینه آن‌ها را بررسی کنند.

حسابداری به روش پیمانکاری مبانی حقوقی قراردادهای مختص پیمانکاری را بررسی و از لحاظ حسابداری به آن‌‌ها توجه می‌‌‌کند. همچنین به قوانین مالیاتی، ارزی و غیره توجه نشان می‌دهد. نکته‌ای حائز اهمیت در حسابداری پیمانکاری برای پیمانکاران، دستیابی به تمام موارد فوق پیش از شروع فعالیت پیمانکاری است که اهمیت به‌سزایی برای پیمانکاران دارد.

شرکت پیمانکاری چیست؟

اگر بخواهیم که تعریفی حقوقی و قانونی از شرکت پیمانکاری برای شما بیان کنیم؛ باید بدانید که شرکت‌های پیمانکاری شرکت‌هایی هستند که به صورت حقیقی یا حقوقی فعالیت کرده و قراردادهایی را با افراد حقیقی یا حقوقی منعقد می‌کنند.

دسته‌بندی شرکت‌های پیمانکاری با توجه به توانایی، سابقه و تعداد نفرات فعال در آن‌ها انجام می‌شود. این شرکت‌ها اغلب در مناقصات مختلف شرکت می‌کنند و با توجه به آیین‌نامه معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری، شرکت‌های پیمانکاری در سیزده گروه طبقه‌بندی می‌شوند که شامل ساختمان، راه و ترابری، صنعت و معدن، تاسیسات و تجهیزات کشاورزی، آب، مرمت آثار باستانی، کاوش‌های زمینی، ارتباطات، نفت و گاز و نیرو است.

مبانی حقوقی قراردادها

شناسایی قوانین وضع شده برای پروژه‌های پیمانکاری، تعریف این قرارداد ها و جایگاه آن‌ها، بخشی حائز اهمیت از یادگیری حسابداری به روش پیمانکاری است. در این بخش باید انواع تکالیف، بخشودگی‌ها، اختیارات و آیین‌نامه‌های مهم را یاد بگیرید که در صورت لزوم از آن استفاده کنید.

پیمانکارهای خارجی

اگر شرکت پیمانکاری که با آن کار می‌کنید؛ پروژه‌های بین‌المللی قبول می‌کند یا به نحوی مبادلات ارزی دارد؛ پیمانکاری ارزی به کار شما می‌آید. در این مطالعات صورت‌های مالی عملیات خارجی را فرا می‌گیرید.

مدیریت هزینه‌ها

PMBOK یا استاندارد مدیریت پروژه در حوزه مدیریت مهم‌ترین موضوعی است که در این زمینه باید آن را یاد بگیرید. در این بخش، مدیریت ریسک را در پروژه‌های پیمانکاری یاد خواهید گرفت و با انواع مدل‌های کاهش هزینه آشنا خواهید شد.

قوانین کار و تامین اجتماعی در حسابداری پیمانکاری

اینکه چه گرایشی از حسابداری را دنبال می‌کنید؛ هیچ اهمیتی ندارد. در هر صورت باید با قوانین کار و تامین اجتماعی آشنا باشید. در هر صورت جهت انجام کارها به افرادی نیاز دارید که آن ها را اجرا کنند. این افراد تحت نظر سازمان تامین اجتماعی و قانون کار هستند. بنابراین جهت اینکه در این زمینه به مشکل بر نخورید؛ پیشنهاد می‌دهیم که دروس قوانین کار و تامین اجتماعی را جدی گرفته و تا جای لازم آن ها را یاد بگیرید.

ارکان اصلی حسابداری پیمانکاری

مانند هر علم دیگر حسابداری پیمانکاری نیز ارکانی دارد که شامل کارفرما، پیمانکار و قرارداد است.

  • کارفرما شخصی حقیقی یا حقوقی به شمار می‌رود که در یک طرف پروژه قرار می‌گیرد و عملیات مورد نظر خود را به پیمانکار ارجاع می‌دهد.
  • پیمانکار فردی حقیقی یا حقوقی است که کارفرما کار و عملیات اجرایی پیمان را بر عهده وی می‌گذارد. پیمانکار موظف است که جهت انجام فعالیت‌های پیمانکاری، از اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر استفاده کند.
  • قرارداد رابطه حقوقی بین پیمانکار و کارفرما است که این دو طرف را به فعالیت متعهد می‌کند. به طور معمول، موضوع قرارداد پیمانکاری ساخت دارایی یا دارایی‌ها است.

اسایی، درصد پیشرفت را اندازه‌گیری و روش سود صفر را شناسایی خواهید کرد.

اشتراک گذاری مطلب