کد تخفیف عیدانه دوره های حسابداری:
1403
Website logo

حسابداری چیست؟

حسابداری چیست و چه کاربردی دارد؟

هرچیزی که درباره حسابداری باید بدانید

اگر شما هم از افرادی هستید که به فکر انتخاب رشته حسابداری برای ادامه تحصیل یا انتخاب شغل حسابداری هستید در هر حالت به مقاله درستی سر زدید.

ما در این مقاله سعی داریم یکی از جامع ‌ترین و کامل‌ترین تعاریف از این صنعت، موارد استفاده از آن در شرکت‌ها و فروشگاه‌ها، انواع حسابداری، نرم‌افزارهای حسابداری و تاریخچه‌ای کلی را برای شما بیان کنیم.

همراه حسابیمو باشید برای شناختن این شغل و صنعت.

از تاریخچه تا ثبت سند!

حسابداری از کجا اومد؟

قدیمی‌ترین اسنادی که این روزها از حسابداری نزد بشریت وجود دارند، لوح‌هایی هستند که به 3600 سال قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردند. ایران نیز به عنوان یکی از متمدن‌ترین و باستانی‌ترین ملت‌ها، دارای گذشته‌ای مملو از حسابداری بوده و هست؛ اما حسابداری مدرن و به معنای امروزی توسط پاچیولی در سال 1494 در کتاب سوما مطرح شد.

پاچیولی اولین منبع مالی مدرن را که تا به امروز به عنوان مرجع شناخته می‌شود را به رشته کلام درآورد.

آنچه پاچیولی در بخشــی از کتاب سوما توضیح میدهد، موسوم به نحوهی اســتفاده از حسابداری دوطرفه حســابداری ونیزی، در ثبت معاملات تجاری اســت. امروز اســتفاده از این روش عادی به نظر میرســد. ولی زمانی که پاچیولی آن را معرفی کرد، یک فن بدیع و مبتکرانه به شــمار میآمد. داراییها برابر است با بدهیها به عالوه حقوق مالکان یا همان سرمایه؛ این معادله ی ساده بنیان ونیزی یا حســابداری دوطرفه است که پاچیولی در سوما برای نخستین بار به مردم سرتاسر ایتالیا و جهانیان معرفی کرد.

حسابداری چه تعریفی دارد؟

حسابداری یا accountancy در ویکی پدیا به عنوان شغلی در تعامل با حوزه مالی و فرایند های پولی شناخته می شود.

حسابدار نیز شخصی است که به این امور مسلط است.

در یک جمله نه چندان سخت حسابداری یعنی :

شناسایی ، اندازه گیری و ثبت گزارشات مالی، طوری که ما بتوانیم با استفاده از این اطلاعات قضاوت و تصمیم گیری آگاهانه داشته باشیم.

حسابدار چه وظیفه ای دارد؟

یک متخصص مالی درابتدا باید مفاهیم پایه مالی را بداند، از چه شاخه هایی تشکیل شده است و در چه شرکت هایی میتواند خدمات ارائه دهد. پس از آن باید درمورد گزارشات و اصول و فرضیات و قوانین آن اطلاعات داشته باشد.

به قول سیمون سینک باید چرایی هرکاری را بداند!

حسابداری اهمیت هم دارد؟

بله. در یک عبارت قاطعانه بله. چرا که تمام شرکت ها و تجارت ها نیاز به ساختار های درست مالی دارند. مالیات، بیمه، انبارداری، فروش، درآمد و هزینه و … نیازمند آمار و ارقام قابل استناد هستند. زبان مالی یکی از مهم ترین بناهای موفقیت هر کسب و کاری است. اهمیت حسابداری در زمان جذب سرمایه یا تحلیل های مهم شرکت ها نیز به چشم می خورد.

تقریبا هر تحلیلی در کسب و کار یک بخش مالی مخصوص به خود دارد که به شما می گوید این کار چقدر به سود یا ضرر شماست یا چقدر درآمد و هزینه ازین فعالیت کسب می شود.

تیلمان فریتیتا میلیونر آمریکایی و مالک شرکت تفریحات و سرگرمی لندریز می گوید “هیچ گاه اجازه ندهید کسب و کارتان از قسمت مالی شما زودتر رشد کند. اعداد خود را بشناسید.”

پس بیایید اولین مفاهیم حسابداری را باهم مرور کنیم:

نوع های مختلفی از حسابداری وجود دارد چرا که نوع کسب و کارها متفاوت است و این تفاوت در فرایند های مالی هرکدام تاثیر خاص خودش را دارد. خیلی مهم است که شما بدانید در اولین مرحله چه نوع مهارتی یاد بگیرید.

حسابداری خدماتی : در این نوع شرکت ها نه کالایی تولید میکنیم و نه کالایی وارد میکنیم و فقط خدماتی را براساس توانایی های خود ارائه میدهیم.

حسابداری صنعتی: این نوع فعالیت از زمان انقلاب صنعتی به بعد گسترش پیدا کرد و هدف اصلی آن محاسبه بهای تمام شده محصول تولیدی ست. در نتیجه این نوع امور مالی به تولیدی ها مربوط میشود.

حسابداری بازرگانی: در این شرکت ها هم کالایی تولید نمیشود بلکه کالا از کشوری خریداری و یا وارد می شود و یا به یک مقصد صادر می شود.

حسابداری پیمانکاری: در تمامی دنیا پروژه های بلند مدت و بزرگ نیاز به تخصص و دانش کافی دارند و به همین علت این پروژه ها در مناقصه گذاشته می شود تا شرکت هایی که توان انجام آن را دارد مسئولیت آن را به عهده بگیرند. به این شرکت ها، شرکت های پیمانکاری گفته می شود.

مالیات در صنعت مالی

بی شک یکی از مهم ترین نقش های شما به عنوان حسابدار دانش مالیاتی شماست. حسابداری و مالیات موضوعاتی جدا نشدنی هستند.

مالیات چیست؟

مالیات یک هزینه اجتماعی است که تمامی افراد جامعه موظف به پرداخت آن برای بهره برداری از امکانات کشور می باشند.

در ایران به دو شکل دریافت می شود :

مالیات های مستقیم و مالیات غیرمستقیم

هرکدام ازین مالیات ها در صنایع و ساختار های مختلف کاری به شاخه های مختلف تبدیل می شوند و براساس قوانین مالیاتی متنوع هستند.

مالیات های مستقیم شامل :

مالیات بر دارایی

بر ارث

حق تمبر

مالیات بر درآمد

شما با تسلط بر محاسبات و قوانین مالیاتی می توانید فرایند مالی درستی بچینید.

جملات معروف مربوط به حسابداری

امور بیمه ای

محاسبات و قوانین برای بیمه پرسنل، بیمه قرارداد و انواع بیمه های مربوط به یک کسب و کار توسط حسابدار کسب و کار باید مدیریت شود. طبق قانون کار هر شخصی برای یک کسب و کار در یک کارگاه از نیروی کار خود استفاده کند و درقبال آن مزد دریافت کند مشمول بیمه تامین اجتماعی می شود و کارفرما ملزم است که بیمه این شخص را در ماه های کارکرد به سازمان تامین اجتماعی ارسال و پرداخت کند

یک حسابدار چه فعالیت هایی انجام می دهد؟

فعالیت ها به سه دسته کلی تقسیم می شود:

حسابداری، بیمه و مالیات

فعالیت ها:

ثبت سند و تراکنش های مالی مانند خرید و فروش

محاسبه و ارسال لیست بیمه

ساخت و تحلیل گزارش های مالی

تهیه گزارش صورت معاملات فصلی برای مالیات

ساخت  گزارش ارزش افزوده برای مالیات

ایجاد گزارش اظهارنامه برای مالیات

چه ویژگی هایی فنی ای دارد؟

تسلط به نرم افزار های مالی

تسلط به انوع ثبت و ماهیت حساب ها

مهارت کار با آفیس

تسلط به  اصول پایه تخصصی

مسلط به قوانین بیمه و مالیات و قوانین حقوقی بانکی

تسلط به ایجاد و تحلیل انواع گزارش های مالی

چه ویژگی های مهارتی ای دارد؟

قابل اعتماد است.

صداقت دارد و در هیچ شرایطی دروغ نمی گوید.

از مهارت روابط عمومی بالایی برخوردار است.

به دنبال یادگیری بیشتر است.

به ساختار رفتاری و اداری سازمان تسلط دارد.

شما هم دوره مفاهیم پایه حسابداری رو ثبت نام کنید.

مهارت حسابداری رو یاد بگیرید و درامد کسب کنید.
اشتراک گذاری مطلب