فقط تا 15 اردیبهشت دوره ها را به قیمت سال قبل ثبت نام کنید
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
زمان فروش به پایان رسید

نقش استاندارد های حسابداری در فرایند مالی

نقش استاندارد حسابداری در فرایند مالی

هر فردی در زمان ورود به یک حرفه یا یک کسب و کار یا حتی یک جامعه، باید اصول و قوانین پایه آن را فرا بگیرد و به بهترین نحو انجام دهد تا دچار مشکل نشود.

از ویژگی های اصلی و ضروری مدیران مالی در واحدهای اقتصادی می توان به توانایی های بالقوه ای در جهت بررسی وضعیت شرکت ،تحلیل شرایط بازار،افزایش درآمد و کاهش هزینه و…اشاره کرد. مدیران مالی برای اینکه مهارت خود را در زمینه مالی نشان دهند باید بر قوانین مالیات و بیمه ای و استاندارد های مالی مسلط باشند.

 آموزش استاندارد های حسابداری

استانداردهای حسابداری، مقررات حاکم بر چگونگی انجام کار حسابداری هستند. استانداردها به عنوان قواعد پایدار مورد پذیرش همگان قرار می گیرند، اما در عمل به طور دائم در تغییرند. استاندارد های حسابداری مجموعه ای از اصول و قوانین و مقرراتی می باشد که باید در زمان ثبت اطلاعات مالی و آماده سازی گزارشات رعایت شود.

در تمامی کشورها با توجه به شرایط مالی هر کشور استاندارد های حسابداری بوجود آمده اند و حتی در سطح بین الملل استاندارد های حسابداری داریم که سیاست های مالی بر پایه آنها پایه ریزی شده است.

استاندارد های حسابداری بر اساس اصول اصلی و پایه ای حسابداری برای تمامی مشاغل با توجه به شرایط اقتصادی ،مالی و پولی، گاهی هم براساس دین و مذهب و… تعیین می شود.سازمان حسابرسی کل کشور در راستای رسیدن به اهداف خود در زمینه عمل به وظایف خود یعنی تدوین استانداردهای حسابداری ملی که تابعی از استانداردهای حسابداری بین المللی می باشد و اهم چارچوب مفاهیم نظری صورت های مالی به وسیله تعریف استانداردهای حسابداری در کمیته تدوین و تایید آنها در کمیته فنی و نهایتا تصویب در مجمع عمومی سازمان حسابرسی مبادرت می کند.

 

در دنیای حسابداری امروز دو استاندارد حسابداری مورد استفاده بوده و این 2 استاندارد پیشینه تدوین سایر استانداردها نیز می‌باشند. این دو استاندارد عبارتند از:

  • GAAP or Generally Accepted Accounting principles: اصول پذیرفته شده حسابداری
  • IFRS or Intentional Financial Reporting System: سیستم گزارشگری مالی بین المللی

فارغ از منطقه جغرافیایی که این استانداردها مورد استفاده قرار می‌گیرند، تفاوت‌هایی اساسی در آنها قابل مشاهده است که تمامی مرتبط با نحوه ثبت اقلام در صورت های مالی می‌باشند.

 

هدف استاندارد حسابداری

  • ارائه گزارشات مالی مشابه
  • درک روش مالی توسط تمامی حسابداران
  • ایجاد وحدت رویه
  • ایجاد قواعد و قوانین یکسان
  • ارائه گزارشات مالی برای تمامی استفاده کنندگان
 

استاندارد حسابداری ایران شامل 41 استاندارد مصوب شده است که در سایت سازمان حسابرسی یا در کتاب به چاپ رسیده توسط سازمان حسابرسی قابل دسترسی می باشد.

در سایت سازمان حسابرسی علاوه بر استاندارد های حسابداری ایران ، استاندارد های بین المللی، پیش نویس استانداردهایی که در حال ویرایش هستند نیز قابل مشاهده می باشد.

به صورت کلی استاندارد های حسابداری به طور میانگین هر سه سال به روز رسانی می شوند.

 

چرا باید استاندارد های حسابداری را یاد بگیرم؟

 

اطمینان از شفافیت و دقت

استانداردهای حسابداری اطمینان می‌دهند که اطلاعات مالی به طور شفاف و دقیق گزارش شوند.

افزایش سازگاری و مقایسه‌پذیری

یادگیری و به کارگیری استانداردهای حسابداری به سازمان‌ها امکان می‌دهد تا گزارش‌های مالی خود را با سایر سازمان‌ها مقایسه کنند.

رعایت مقررات قانونی

در بسیاری از کشورها، رعایت استانداردهای حسابداری یک الزام قانونی است. یادگیری این استانداردها به افراد و سازمان‌ها کمک می‌کند تا از جرائم مالیاتی و سایر مسائل قانونی جلوگیری کنند.

بهبود تصمیم‌گیری مدیریت

دانش استانداردهای حسابداری به مدیران کمک می‌کند تا اطلاعات مالی را بهتر درک و تحلیل کنند، که این امر در نهایت به تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تر و استراتژیک‌تر منجر می‌شود.

افزایش فرصت‌های شغلی

داشتن دانش کافی در مورد استانداردهای حسابداری می‌تواند فرصت‌های شغلی را برای حسابداران، مدیران مالی و سایر متخصصین مالی افزایش دهد.

پاسخگویی به تغییرات و نوآوری‌ها

دنیای تجارت به سرعت در حال تغییر است و استانداردهای حسابداری نیز مدام در حال به‌روزرسانی هستند تا با نوآوری‌ها و تغییرات مواجهه شوند.

استاندارد های حسابداری

 

اهمیت استاندارد حسابداری

اطلاعات مالی سازمان ها و نهادهای اقتصادی و تجاری را می توان از منابع مختلف بدست آورد اما منبع اصلی که بر اساس آن می توان اطلاعات مالی آن واحد اقتصادی را بررسی کرد صورت های مالی می باشد که در پایان دوره خاصی در آن سازمان تهیه و تنظیم می شود به همین دلیل کارشناسان خبره و متخصص در این زمینه در تلاش تهیه و تنظیم صورت های مالی با کیفیت بالا و مطلوب خود هستند. بر این اساس برای تهیه و تنظیم صورت های مالی مطلوب باید از قوانین و ضوابط درست و معتبر بهره بگیریم که در استانداردهای حسابداری به آنها اشاره شده است زیرا در این استانداردها نحوه بررسی رویدادهای مالی و بررسی وجود یا عدم وجود خطا در آن را به طور واضح مشخص کرده است.

استانداردهای حسابداری علاوه بر آنکه چگونگی حسابداری معاملات و رویدادهای مختلف را تعیین میکنند، موجب آثار اقتصادی نیز می شوند.‌‌‌‌‌‌ استانداردهای حسابداری باید به نحوی تدوین و تنظیم شوند که هدفهای گزارشگری مالی را تامین کنند. هدفهای گزارشگری مالی شامل ارائه اطلاعات مناسب برای تصمیم گیری اقتصادی، پیش بینی، مقایسه و ارزیابی جریانهای نقدی آینده و سود آوری و توانایی مدیریت از نظر استفاده بهینه از منابع واحد تجاری نیز هست.

 

چرا به استاندارد حسابداری نیاز داریم؟

ما به استاندارد حسابداری نیازمندیم تا بتوانیم گزارشات مالی چندین سال یک کسب و کار را مقایسه کنیم تا از وضعیت آن شرکت با خبر شویم. یا در برخی موارد مقایسه چندین شرکت مشابه از طریق این گزارشات کمک کننده است تا امکان سرمایه گذاری بهتر را به ما بدهد.

برای ساماندهی گزارشات مالی و دریافت مالیات عادلانه نیازمند یک سری قوانین و اصول مشترک می باشد تا از طریق این گزارشات میزان سود و درآمد شرکت ها را بررسی شود و در نهایت مالیات عملکرد آن ها را دریافت شود.

اگر به حسابدار ها آزادی عمل داده شود تا با توجه به خواسته خود رویداد های مالی را ثبت کنند دریافت گزارشات از کسب و کار ها و درک رویداد مالی بسیار سخت می شد.

 

نقش استاندارد های حسابداری در فرآیند مالی

ممکن است صورت های مالی یک سازمان برای استفاده مدیران آن سازمان در جهت بررسی عملکرد و نحوه ادامه روند تا حدودی بر اساس استانداردهای حسابداری انجام نشود اما برای ارائه گزارشات مالی برای استفاده کنندگان دیگر به غیر از مدیران آن سازمان به عنوان مثال برای سهام داران شرکت، سازمان مالیات ، بانک و…نیازمند بهره گیری از استانداردهای معتبر حسابداری هستیم تا عملکرد مالی سازمان مورد نظر را به بهترین وجه ممکن گزارش کنیم.

در رویداد های مالی افراد نیاز دارند که براساس اصول تعیین شده در استاندارد ثبت انجام دهند تا وقتی یک حسابدار بعد از مدت ها به هر علتی از آن شرکت برود حسابدار بعدی بتواند مابقی کار حسابدار قبلی را به درستی انجام دهد علاوه بر این در زمانی که استاندارد حسابداری را رعایت میکنیم باعث میشود که رویداد مالی ثبت شده طی چندین سال متوالی قابل مقایسه باشد چرا که در زمان رعایت این اصول میتوان متوجه شد که محاسبات و روش شناسایی تغییر نکرده و اگر الان این شرکت سود داشته در طی چندین سال متوالی وضعیت بهتری داشته است.

اساس استانداردهای حسابداری بر مبنای “مفاهیم نظری گزارشگری مالی” تدوین گشته است و به گونه ای تنظیم شده تا نیازمندی های متغیر یک واحد اقتصادی را در تهیه گزارش های مالی مطلوب با توجه به شرایط موجود برای اعمال تغییرات جدید پذیرا باشد.

اشتراک گذاری مطلب