بسیاری از ما فقط نام شغل ها را شنیده ایم و از فعالیت های آن شغل یا حرفه اطلاعی نداریم. در مقالات قبلی به ماهیت حسابداری و آموزش حسابداری پرداختیم.
بنظر شما فعالیت های کلیدی یک حسابدار چه کارهایی است و چطور آن ها را انجام می دهند؟ اگر بخواهیم بدانیم که چطور میتوانیم یک شغل خوب انتخاب کنیم باید نوع فعالیت، حجم کار و شرایط کاری مختلف آن شغل را بررسی کنیم.
اینبار نوبت بررسی فعالیت های حسابداری است وظایف حسابدار چیست؟
ما در حسابیمو فعالیت های مالی رو به سه دسته اصلی تقسیم می کنیم.
- حسابداری
- بیمه
- مالیات
فعالیت های حسابداری
حسابداری شامل فعالیت های روزانه و گزارش های مهم کسب و کار است. فعالیت هایی شامل:
ثبت سند های روزانه مثل خرید، فروش، واریز، برداشت و … که اکثر این فعالیت ها در نرم افزار حسابداری شرکت انجام می شود.
در بسیاری از شرکت ها حسابدار ها پیش فاکتور و سپس فاکتور های خرید و فروش را نیز ثبت می کنند. با طی این فرایند روزانه انواع گزارش های مالی را می توان از نرم افزار حسابداری استخراج کرد.
چند گزارش مختلف که یک حسابدار باید تهیه کند شامل صورت حساب سود و زیان، صورت سود و زیان جامع، صورت گردش جریان وجوه نقد است. ممکن است شما بر اساس خرید و فروش گزارش گردش کالا یا انبار نیز نیاز داشته باشید.
در رابطه با شرکای تجاری شرکت شما موظفید مغایرت گیری های لازم با حسابداری شرکت مقابل را نیز انجام دهید. مغایرت گیری با بانک نیز یک فعالیت برای تطبیق دادن سند ها و تراکنش های بانکی است.
یک نکته مهم را هیچ وقت فراموش نکنید. شما باید به یک الی دو نرم افزار حسابداری مسلط باشید.
یک کارفرما چه انتظاراتی از این فعالیت ها دارد؟
تحویل گزارش گردش ها مالی
تحویل گزارش مالی مربوط به مشتریان
تحویل گزارش موجودی کالا و ارزش کالا ها
تحلیل های هوشمندانه برای بهبود رشد مالی کسب و کار
تسلط به نرم افزار های حسابداری
فعالیت های بیمه
فعالیت های مربوط به بیمه به صورت ماهانه توسط هر کسب و کار رسمی ای باید انجام شود. حسابدار باید لیست پرسنل بیمه شده را تهیه کرده و شرایطی مانند اضافه کاری، مرخصی و … را محاسبه کند.
اینکه بدانید برای هر شخص به عنوان نیروی کاری چه نوع بیمه ای تعلق میگیرد مهم است. به علاوه قوانین و مبالغ هر قانون برای شرایط مختلف متفاوت است و نمی توان یک فرایند بیمه را برای همه پیاده سازی کرد.
فرض کنید یکی از همکاران شما در این ماه ماموریت بوده و پس از آن مرخصی هم داشته. شما باید بدانید تعداد ساعات کاری ماموریت و مرخصی این شخص چگونه محاسبه می شود.
وظایف حسابدار درفعالیت های مالیاتی
از بین وظایف حسابدار، مهم ترین فعالیت هر حسابدار امور مالیاتی است. مالیات به طیف گسترده ای از شرکت ها، تولیدی ها، صنایع و سازمان ها تعلق می گیرد. اینکه حجم کسب و کار کوچک باشد یا بزرگ تاثیری در عدم پرداخت مالیات ندارد.
تراکنش های مالی یک بیزینس شامل خرید، فروش، تولید، انبار داری و … می شود. در حال حاضر وظایف حسابدار در 4 رکن اصلی مالیاتی برای کسب و کار ها تعیین شده است.
- مالیات حقوق
- ارزش افزوده
- صورت معاملات فصلی
- اظهارنامه
تمام این موارد به سازمان امور مالیاتی کشور مربوط می شود. این سازمان مسئول رسیدگی به امور مالیاتی شرکت ها و صنایع است. به همین دلیل شما به عنوان حسابدار باید تمام روند مالی خود که در طول سال انجام داده اید را در قالب گزارش هایی به این سازمان تحویل دهید.
مالیات حقوق توسط حسابدار برای مالیات حقوق پرسنل محاسبه می شود و شما باید ماهانه این گزارش را اعلام کنید.
اگر شما خدمت یا کالایی را به فروش می رسانید باید گزارش ارزش افزوده آن را هر سه ماه یکبار به سازمان اعلام کنید.
خرید و فروش و قرارداد های رسمی شما باید به عنوان گزارش صورت معاملات فصلی در پایان هر فصل اعلام شود.
در پایان هر سال مالی شما باید گزارشی کامل از وضعیت مالی کارتان را تحت عنوان اظهارنامه مالیاتی آماده و به سازمان مالیات ارسال کنید.
این موارد تعیین کننده مالیات هر سازمان است و شما به عنوان حسابدار باید به فرایند های مالیاتی ، قوانین و بخشنامه های هفتگی مسلط باشید.
- آپدیت محتوایی طبق قوانین بروز بیمه و مالیات
- مثال های متعدد برای یادگیری بهتر
- پشتیبانی با سیستم تیکت