حسابداری، یک مهارت حرفه ای!
حسابداری به جزئی جداییناپذیر در همه صنایع تبدیل شدهاست. همه مشاغل اعم از کوچک و بزرگ به منظور ثبت معاملات مالی به حسابداری نیاز دارند. به همین دلیل بسیاری از افراد تلاش میکنند تا با فراگیری یادگیری حسابداری بتوانند آن را به عنوان یک حرفه یاد بگیرند.
اما آیا یادگیری حسابداری دشوار است؟ خیر.
چنانچه با اعداد و ارقام اخت گرفته باشید و از محاسبات لذت میبرید، مسیر دشواری پیش روی شما قرار نخواهد داشت.
نکته مهمی که وجود دارد این است که برخلاف فکر عموم حسابداری فقط کار با ماشین حساب نیست.
در واقع حسابداری ترکیبی از ثبت، محاسبه و قوانین است. این موضوع فرصت ها و راه های بیشتری در اختیار شما می گذارد. آموزش حسابداری این مبحث نه تنها گزینههای متعدد شغلی را در اختیار شما قرار میدهد، بلکه این امکان را دارید که درآمد و هزینه های کسب و کار خود یا هر کسب و کار دیگری را به کمک آن مدیریت کنید.
چگونه حسابداری یاد بگیریم؟
یادگیری این مهم نیاز به صرف زمان و دقت زیادی دارد؛ چرا که حسابداری حتی کوچکترین مسائل یک کسب و کار را در برمیگیرد و به منظور دستیابی به اهداف مالی سازمانی ضروری است. ما چگونگی یادگیری این مبحث مهم را به شما آموزش میدهیم و هر آنچه باید برای موفقیت در این راه بدانید را بیان خواهیم کرد. راهکارهای متعددی وجود دارند که به شما در دستیابی به هدفتان کمک میکنند. اما شرط اول یادگیری این مهارت مطالعه، کار عملی و به دنبال آن تلاش مستمر است. بنابراین چنانچه برای یادگیری این مبحث مصمم هستید، ما چگونگی این کار را به شما آموزش خواهیم داد.
1. تفاوت بین حسابداری و حسابرسی را بدانید!
حسابداری و حسابرسی اصطلاحاتی هستند که اغلب به جای یکدیگر به کار گرفته میشوند؛ با این حال در شرح وظایف و مهارتهای مورد نیاز دو مبحث کاملاً متفاوت هستند.
حسابدار فردی است که دادههای مربوط به معاملات صورت گرفته در بازه زمانی مشخص را ثبت و نگهداری میکند. در حالی که حسابرس صورتهای مالی را تجزیه و تحلیل میکند.
2. مفاهیم پایه حسابداری را جدی بگیرید.
باور این موضوع سخت است اما هنوز افرادی هستند که در حسابداری مدعی هستند و همچنان در مفاهیم پایه آن مشکل دارند. شما از آن دسته افراد نباشید!
ثبت زدن، ماهیت ها، تقویم کاری و نوع اسناد و گزارش ها را به خوبی مطالعه و مقایسه کنید.
3. کار با نرم افزارهای حسابداری را در اولویت قرار دهید.
حسابداری امروزی شباهت چندانی به حسابداری سنتی ندارد. درواقع نرم افزارها تحولی بزرگ در چگونگی فرایند حسابداری ایجاد کردهاند. بنابراین یادگیری نرم افزارهایی مانند اکسل برای حسابداری یا نرم افزارهای مختص حسابداری را در اولویت قرار دهید. یادگیری نمودارها و جداول مربوط به اعداد و ارقام از جمله مهارتهای حسابداری است که بی شک به آنها نیاز پیدا خواهید کرد. علاوه براین شما باید تسلط بر نرم افزارهای سازمان بیمه و مالیات می تواند شما را یک پله بالاتر ببرد.
4. مطالعه کتاب های حسابداری را فراموش نکنید.
خواندن کتاب به منظور یادگیری هر مبحثی الزامی است. قدرت آموزشی کتابها را دست کم نگیرید و از این مراجع ارزشمند نهایت استفاده را ببرید. اما چه کتابهایی را باید بخوانیم؟
به دنبال کتابهایی باشید که نویسندهای با تجربه و کاربلد در حوزه حسابداری داشته باشد؛ چرا که این کتابها به احتمال زیاد حاوی اطلاعات ارزشمند و دقیقی هستند. در مقاله های آینده حسابیمو این کتاب هارا معرفی خواهیم کرد.
5. کارآموز شوید!
اینکه به مدت 3 الی 6 ماه در یک شرکت به عنوان کارآموز کار کنید تجربیات واقعی را برای شما به ارمغان می آورد.
چالش ها، رفتار مشتری و کارفرما، ساده سازی مسائل مالی، آماده سازی گزارش های مختلف و … از تجربیات مهمی است که می توانید در این دوره آنها را از نزدیک لمس کنید. وقتی این دوره تمام شود قطعا شما حرفه ای تر از قبل هستید.