حتما زمانی یک خرید اینترنتی انجام دادید یا حضورا به فروشگاهی رفتید خرید از طریق درگاه های پرداخت و دستگاه های کارتخوان رو تجربه کردید.
این روزها با افزایش تکنولوژی و افزایش ارتباطات کاربران در فضای اینترنت، کسب و کارهای اینترنتی جایگاه ویژهای در زندگی مردم و مشاغل باز کرده است. خریداران به کسب و کارهای اینترنتی اعتماد بیشتری دارند و یکی از متداول و بهترین روش برای پرداخت وجه، درگاه های پرداخت الکترونیک می باشد.
آیا تکالیف مالیاتی برای این کسب و کارهایی که از طریق درگاه پرداخت ، وجه دریافت می کنند در نظر گرفته شده است؟
تعریف مالیات درگاه پرداخت
مالیات درگاه های پرداخت ، مالیاتی است که دارندگان درگاه پرداخت ، براساس درآمد و نرخ مالیاتی نوع شغل خود ، به سازمان مالیاتی اعلام و پرداخت می کنند.
علت بوجود آمدن مالیات درگاه های پرداخت
عدم همخوانی اطلاعات تراکنش های مالی کسب و کارها در سیستم بانکی با مبلغ درآمد اعلامی آنها به سازمان مالیات و در نهایت مالیات دریافتی توسط سازمان مالیاتی می تواند یکی از مهمترین علل راه اندازی این مالیات باشد
مبلغ مالیات درگاه پرداخت چطور محاسبه می شود؟
با توجه به قانون پایانه های فروشگاهی، کلیه تراکنش های انجام شده از طریق درگاه های بانکی که متصل به حساب خاصی هستند، به عنوان تراکنش های مالی مربوط به شغل صاحب حساب بانکی محسوب می شوند.
این مالیات مستقل از مالیات درآمد نمی باشد و هر کسب و کار که دارای درگاه پرداخت میباشد باید درآمد خود را در موعد مقرر اعلام کند.
برای پرداخت مالیات درگاه پرداخت اینترنتی ، باید هر کدام از درگاه ها به حساب بانکی خاصی و به پرونده مالیاتی همان کسب و کار متصل باشد.
در صورتی که درگاه پرداخت به هیچ یک از پرونده های کسب و کار متصل نشود به درخواست سازمان مالیاتی غیر فعال شده یا برای این درگاه پرداخت یک پرونده جدید تشکیل میدهند.
مالیات درگاه پرداخت
علت ایجاد این مالیات : عدم همخوانی اطلاعات تراکنش های مالی کسب و کارها در سیستم بانکی با مبلغ درآمد اعلامی آنها به سازمان مالیات.
در نهایت مالیات دریافتی توسط سازمان مالیاتی می تواند یکی از مهمترین علل راه اندازی این مالیات باشد.
مبلغ مالیات درگاه پرداخت چطور محاسبه می شود؟
محاسبه این مالیات براساس قانون پایانه های فروشگاهی انجام می شود. کلیه تراکنش های انجام شده از طریق درگاه های بانکی که متصل به حساب خاصی هستند، به عنوان تراکنش های مالی مربوط به شغل صاحب حساب بانکی محسوب می شوند.
این مالیات مستقل از مالیات درآمد نمی باشد و هر کسب و کار که دارای درگاه پرداخت میباشد باید درآمد خود را در موعد مقرر اعلام کند.
برای پرداخت مالیات درگاه پرداخت اینترنتی ، باید هر کدام از درگاه ها به حساب بانکی خاصی و به پرونده مالیاتی همان کسب و کار متصل باشد.
در صورتی که درگاه پرداخت به هیچ یک از پرونده های کسب و کار متصل نشود به درخواست سازمان مالیاتی غیر فعال می شود. ممکن است برای این درگاه پرداخت یک پرونده جدید تشکیل بدهند.
ثبت نام مالیاتی درگاه پرداخت ها به چه صورت انجام می شود؟
وارد سایت سازمان مالیاتی به آدرس tax.gov.ir شوید. ابتدا باید وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک بشوید و ثبت نام کنید بعد از آن وارد پنل کاربری خود شوید.
اگر اطلاعات شما ناقص و اشتباه بود باید وارد سایت register.tax.gov.ir شوید. اطلاعات خود را ویرایش نمایید این در حالتی است که شما پرونده مالیاتی دارید و فقط نیاز هست که اطلاعات درگاه پرداخت خود را به پرونده مالیاتی الصاق کنید در صورت نداشتن پرونده ابتدا پرونده مالیاتی تشکیل دهید بعد اطلاعات درگاه پرداخت خود را به آن الصاق کنید.