بلک فرایدی حسابیمو شروع شد

مهم ترین سوالات کارفرمایان درباره مالیات

حتما شما هم تا به حال تجربه شنیدن سوالات پر تکرار مالیاتی را از سمت کارفرما داشته اید. کارفرما ها هرکدام دغدغه های مختلفی از نظر مالی دارند. اما درباره مالیات ساختار پرسش ها و هدف پرسش ها شبیه به هم هستند. در مطلب قیمت گذاری پروژه حسابداری به موضوعات مهمی که کارفرما درباره آنها با شما صحبت می کند اشاره کردیم.

در این مقاله می خواهم درباره سوالات پر تکرار کارفرمایان در زمینه مالیات با شما صحبت کنم و با هم پاسخ سوالات را به دقت بررسی کنیم.

معافیت مالیاتی سال اول کسب و کار 

در اکثر مواقع مودیان مالیاتی ( صاحبان مشاغل یا شرکت ها ) از ما سوال می پرسند که شنیده اند سال اول معاف از مالیات میباشد یا خیر، در پاسخ به این سوال باید بگویم که خیر. طبق قانون مالیات مستقیم تمامی افراد چه شخص حقیقی باشد چه حقوقی بابت درآمد هایی که داشته است باید مالیات بدهد و این طرز فکر غلط می باشد.

ضریب فعالیت مالیاتی

گاهی کارفرما می پرسد ضریب مالیاتی فعالیت من زیاد می باشد آیا من میتونم شغلم را چیز دیگری با ضریب کمتر اعلام کنم یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که شما بر اساس نوع شغلی که دارید دارای یک سری مواد اولیه ، کالا ، هزینه آب و برق و… هستید که بر اساس این ها برای شما ضریب در نظر گرفته شده است و ممیزین مالیاتی و کارشناسان مالی بر این مسائل مسلط می باشند. در نتیجه شما اسناد و مدارکی مبنی بر شغل دیگر ندارید و نمی توانید آن را اثبات کنید. در صورتی که شما مرتکب این خطا شوید کتمان درآمد کرده اید و مشمول جرائم غیر قابل بخشودگی خواهید شد.

مالیات حساب تجاری

مودی در زمان رسیدگی تراکنش های بانکی از ما جویا می شود که چرا تمام حساب های من حساب تجاری در نظر گرفته شده اند؟ دوستان در صورتی که شما حساب هایی را با درآمد بالا به سازمان مالیاتی در پرونده های خود اعلام نکنید کارشناسان مالیاتی موظف به رسیدگی تمامی حساب های شما می باشند و شما برای اثبات درآمد نبودن حسابتان باید اقدام بفرمایید.

آیا تمام ورودی به حساب هایم درآمد می باشد؟ آیا فروش خانه و ماشین یا کارت به کارت یا قرض و وام هم درآمد حساب می شوند یا خیر؟

در ابتدا در باره ورودی به حساب صحبت کنیم .

تمامی ورودی های به درگاه پرداخت و دستگاه کارت خوان شما همانطور که در سالهای اخیر مشاهده کرده اید درآمد در نظر گرفته می شود و شما نباید با حساب های تجاری خود فعالیت شخصی انجام دهید اما لازم به ذکر است که گاها برگشت به حساب یا سود بانکی یا اصلاح سند توسط بانک رخ می دهد که خارج از اختیارات شما بوده  و ماهیت درآمدی برای شما ندارد و با مستندات باید درآمد نبودن آن ها را اثبات کنید.

درباره کارت به کارت هم باید گفت هرگونه واریزی به حساب تجاری شما به جز مواردی که درآمد نمی باشند و شما توان اثبات آن را دارید از دید مالیات درآمد می باشد و باید مالیات آن را پرداخت کنید. 

فروش خانه و ماشین در یافت وام از بانک یا صندوق های قرض الحسنه نیز اگر دارای اسناد معتبر باشد و شما مسلط بر قوانین مالیاتی باشید می تواند به عنوان درآمد مالیاتی شما در نظر گرفته نشود. 

در اینجا باید بگوییم که اگر درآمد خود را به حساب اشخاص دیگر واریز می کنید و نهایت به عنوان قرض وارد حسابتان می شود سخت در اشتباه هستید چون باید این روند معقول باشد و تکرار این روند ممیز مالیاتی را متوجه اقدام شما می کند و این واریزی ها برای شما درآمد در نظر گرفته می شود و برای عزیزانتان نیز تشکیل پرونده می دهند تا مالیات ورودی به حساب هایشان داده شود.

اما اگر غیر از این بوده شما باید مستندات قابل قبول برای سازمان مالیاتی تهیه کنید و ارائه دهید تا مورد پذیرش قرار گیرد برای این کار توصیه می کنم با مشاوران مالیاتی مشورت لازم را انجام دهید.

عضویت در هفته نامه ایمیلی حسابیمو
نام و ایمیل خود را وارد کنید تا از جدیدترین اخبار و مقالات حوزه حسابداری و مالیات مطلع شوید.
اشتراک گذاری مطلب
2 پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *