فقط تا 15 اردیبهشت دوره ها را به قیمت سال قبل ثبت نام کنید

حسابداری بازرگانی

حسابداری شرکت بازرگانی

حسابداری بازرگانی به چه کسب و کار هایی مربوط می شود؟ واردات و صادرات یکی از صنعت های قدیمی در تجارت ایران و جهان است و حساب و کتاب خاص خودش را هم دارد. فعالیت‌های تجاری و بازرگانی در برخی از شرکت‌ها نیاز به فرایند حسابداری مخصوص به خود را دارند. به این فرایند حسابداری بازرگانی می گویند. بیاید باهم بخش های مختلف آن را بررسی کنیم.

این بخش شامل فرآیند ثبت، جمع‌ بندی و ارائه گزارش‌های بی‌شمار از معاملات تجاری طی یک دوره زمانی مشخص است. این وظایف به تهیه صورت‌های مالی مانند ترازنامه‌ها، میزان درآمد و جریان‌های وجوه نقد که نحوه عملکرد شرکت را در مدت معینی نشان می‌دهند، خلاصه می‌شوند. نحوه فعالیت یک حسابدار بازرگانی با حسابدار‌های معمولی کمی متفاوت است.

حسابداری بازرگانی یک فرایند دقیق

برخی شرکت‌ها در زمینه تولید کالاها فعالیت نمی‌کنند و تنها به خرید، فروش، صادرات و یا واردات آنها می‌پردازند. تجارت‌های عمده و خرد نیز نوعی فعالیت بازرگانی در نظر گرفته می‌شوند. بنابراین به منظور جلوگیری از بروز مشکلات تجاری همواره نیاز به حسابداری بازرگانی در این شرکت‌ها وجود دارد. در این شرکت‌ها ممکن است کالاها به صورت نسیه، نقدی یا چکی خرید و فروش شوند. برخی از آنها به منظور حفظ نقدینگی خود از تخفیف‌های تجاری، نقدی، توافقی و… استفاده می‌کنند. حساب‌های مربوط به خرید و فروش بیشترین مواردی هستند که در محاسبه آنها باید توجه شود.

حساب خرید

شرکت‌ها اغلب به منظور فروش اجناس اقدام به خرید کالا کرده و آنها را در انبارهای خود ذخیره می‌کنند. در این شرایط حسابداری بازرگانی به صورت دوره‌ای در سیستم‌ها ثبت و صورت می‌گیرد.

حساب فروش

در ثبت کالاهای فروخته شده اگر فروش کالا به صورت نسیه پرداخت شود در سرفصل حساب دریافتنی لحاظ می‌گردد.

محاسبه سود و زیان

مشاهده عملکرد شرکت در یک دوره مالی تعیین می‌کند که چه میزان فعالیت‌ها آن به سیستم صدمه و یا سود رسانده ‌است. همچنین کمک می‌کند که شرکت تصمیمات مهم و پر بازده بازرگانی را اتخاد کند.

  • تنظیم گزارش‌های حسابداری بازرگانی که نشان‌دهنده سود و زیان فعالیت‌های تجاری شرکت هستند باید موارد زیادی را بررسی و ارائه کنند. یکی از وظایف حسابدار به حساب می‌آید.
  • میزان فروش خالص؛ ازکسر مانده حساب‌های فروش از انواع تخفیفات فروش و برگشت از فروش محاسبه می‌شود.
  • میزان سود زیان‌های ناخالص و خالص

تنظیم ترازنامه‌ها

حسابداری بازرگانی تنها به ایجاد حساب‌های خرید و فروش محدود نمی‌شود؛ تنظیم ترازنامه‌های مالی از وظایف حسابداران شرکت‌ های تجاری به شمار می‌رود. آنها وضعیت مالی شرکت را نشان می‌دهند. زیرا حاوی عناوین مختلفی مانند سرمایه، دارایی‌ها، بدهی‌ها، منابع و تعهدات حقوقی و اقتصادی صاحبان آن‌ها هستند.

نام دیگر این گزارش‌ها صورت وضعیت مالی است که معمولا به ترتیب و بر طبق زمان سر رسیدهای بدهی و تبدیل دارایی‌ها به نقدینگی نگارش می‌شوند.

نرم افزار حسابدار بازرگانی

امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی نرم‌افزارهای مختلفی به منظور تسهیل فعالیت‌های حسابداری بازرگانی طراحی و تولید شده‌اند. امکاناتی که این نرم‌افزار که در اختیار حسابداران قرار می‌دهند عبارت هستند از:

  • ایجاد آسان حساب‌های خرید و فروش و اسناد؛
  • قابلیت دسترسی راحت و سریع به تمام اسناد و طرف حساب‌ها؛
  • محاسبه آسان سود و زیان؛
  • کمک به فرآیند انبارگردانی؛
  • ارتباط بین بخش‌های مختلف شرکت‌های بازرگانی.

جایگاه شما در بازرگانی

اگر شما هم از اتفاقات مختلف داخلی و خارجی یک شرکت بازرگانی به وجد می آیید می توانید یکی از افراد حاضر در این شرکت باشید.

شرکت‌های بازرگانی با توجه به حوزه‌ی فعالیت‌های تجاری داخلی و بین‌المللی دارای حساب‌های مالی پیچیده‌ای هستند.

از وظایف این نوع حسابداری به ایجاد حساب‌های مربوط به خرید و فروش کالاها، محاسبه سود و زیان، تنظیم ترازنامه‌های یا صورت‌های مالی اشاره می‌شود. تنظیم این گزارش‌ها این امکان را برای افراد رأس شرکت‌ها ایجاد می‌کند که با تصمیم‌گیر‌ی‌های به موقع و عاقلانه مانع از فروپاشی شرکت شده و روند رو‌به‌رشدی داشته باشند.

شرکت‌های مختلف بازرگانی با حیطه اختیارات گوناگون تأسیس می‌شوند که حسابداری بازرگانی در آنها با کمی تفاوت همراه است. بنابراین بهتر است قبل از عملیات حسابداری ابتدا با شرایط خاص مدیریتی و مشارکتی در آن‌ها آشنا شوید.

اشتراک گذاری مطلب