انواع حسابداری را بشناسیم

انواع حسابداری خدماتی، تولیدی و ...

انواع حسابداری

در مقاله قبلی درباره تعریف و اهداف حسابداری صحبت کردیم. انواع حسابداری وجود دارد چرا که نوع کسبو کارها متفاوت است و این تفاوت در فرایند های مالی هرکدام تاثیر خاص خودش را دارد. خیلی مهم است که شما بدانید در اولین مرحله چه نوع حسابداری یاد بگیرید. حسابداری به بخش های مختلفی تقسیم بندی میشود. بیایید با این فرایند ها آشنا شویم.

حسابداری خدماتی:

خدمت یعنی براساس توانایی و مهارت یک شرکت یا شخص کاری برای ما انجام شود و در این حین هیچ محصولی تولید نمی شود. پس ما در این نوع شرکت ها نه کالایی تولید میکنیم و نه کالایی وارد میکنیم و فقط خدماتی را براساس توانایی های خود ارائه میدهیم. به طور مثال شرکت های آموزش، شرکت های حمل و نقل،مشاوره آنلاین و یا شرکت های خدمات نظافت بدون ارائه محصول فیزیکی فعالیت انجام میدهند و درآمد کسب میکنند.

حسابداری صنعتی:

این نوع حسابداری از زمان انقلاب صنعتی به بعد گسترش پیدا کرد و هدف اصلی آن محاسبه بهای تمام شده محصول تولیدی ست. در نتیجه این نوع حسابداری به تولیدی ها مربوط میشود. حسابداری تولیدی، موجودی کالای اولیه و تمامی هزینه هایی که طی فرآیند تولید یک کالا انجام می شود را بررسی کرده و در نهایت بهای تمام شده کالا را محاسبه می کند. در این نوع حسابداری تمامی خریدها و هزینه های سربار و دستمزد و نگهداری و … رو بررسی شده و میتوانیم با این نوع حسابداری هزینه ها رو مدیریت کنیم تا بیشترین سود ممکن رو داشته باشیم. این حسابداری برای شرکت های تولیدی و صنعت ها استفاده می شود. شما با نرم افزار های حسابداری با فرمول تولید نیز کار می کنید.  

حسابداری بازرگانی:

در این شرکت ها هم کالایی تولید نمیشود بلکه کالا از کشوری خریداری و یا وارد می شود و یا به یک مقصد صادر می شود. طبق تعریفی که بالاتر راجع به این شرکت ها گفتیم حسابداری بازرگانی هم به دو شکل سیستمی اجرا می شود که توضیحی کوتاه درباره هرکدام داده ایم: 

سسیتم ادواری:

در این نوع حسابداری موجودی کالا طی دوره تغییری نداشته و برای موجودی کالا ثبت انجام نمی شود. اما ثبت ها به صورت خرید و فروش ثبت شده و موجودی کالا با شمارش انبار به عنوان موجودی پایان دوره ثبت شده و در گزارشات نمایش داده میشود. 

سیستم دائمی:

در این نوع حسابداری حساب موجودی کالا دائما درگیر هست و هر خرید و فروشی که انجام شود در حساب موجودی کالا ثبت شده و موجودی طی دوره کم و زیاد خواهد شد. همه ثبت ها در همان لحظه تغییرات و تراکنش رخ می دهد. طبق این روش هر زمانی که بخواهیم میتوانیم گزارش دقیقی از موجودی انبار داشته باشیم.  

حسابداری پیمانکاری:

در تمامی دنیا پروژه های بلند مدت و بزرگ نیاز به تخصص و دانش کافی دارند. این پروژه ها در مناقصه گذاشته می شود تا شرکت هایی که توان انجام آن را دارد مسئولیت آن را به عهده بگیرند. به این شرکت ها، شرکت های پیمانکاری گفته می شود. این شرکت ها قرارداد ها و تراکنش های مالی متفاوتی دارند. از شروع تا پایان پروژه همیشه نیاز به یک حسابدار خبره هست تا درآمد ها و هزینه ها رو شناسایی و ثبت کند.  

حسابداری مدیریت

حسابداری مدیریت به تعریف، اندازه گیری و پردازش، تجزیه و تحلیل، طبقه بندی و تفسیر اطلاعات مورد استفاده مدیریت پرداخته می شود. در نتیجه از آن در جهت برنامه ریزی و مدیریت یک کسب و کار استفاده می وشدشود. این فعالیت با دریافت اطلاعات به پردازش آنها می پردازد و با استراتژی های مدیریتی و بررسی و مطالعه بازار کسب و کارشان برنامه ریزی های مهمی را انجام می دهند .  

حسابداری مالیاتی

حسابدار مالیاتی به‌طور خاص روی موضوع مالیات و رسیدگی به امور مرتبط با آن و محاسبات و ثبت اسناد مربوط به مالیات متمرکز می‌شود هدف اصلی حسابداری مالیاتی جلوگیری از بروز جرائم مالیاتی سنگین و بهره مند ساختن واحد اقتصادی از تشویق ها و معافیت های کسب و کار هاست. حسابدار مالیاتی باید به تهیه و تنظیم مالیات بر درآمد حقوق ، تهیه کردن گزارشات فصلی و ارزش افزوده ، ارسال اظهارنامه عملکرد و دفاع از پرونده کسب و کارها در زمان رسیدگی بپردازد.  

حسابداری دولتی  

حسابداری دولتی به فعالیت هایی گفته می‌شود که در آن، حسابدار دولتی اسناد مالی را برای ارائه به دولت بررسی میکند. این فرایند به  تهیه بودجه و ارائه گزارشات مهم مالی به سازمان های دولتی می پردازد. حسابداران دولتی باید بازرسی حساب‌های مالیاتی برای تأیید صحت و سقم اطلاعات آنها، تحقیق در مورد حساب‌های مالی سازمان‌های دولتی مختلف برای پیدا کردن نشانه‌هایی از کارهای متخلفانه ،شناسایی بدهکاری‌های مالیاتی ، تهیه بودجه و ثبت اسناد رویداد های مالی سازمان دولتی بپردازد.  
عضویت در هفته نامه ایمیلی حسابیمو
نام و ایمیل خود را وارد کنید تا از جدیدترین اخبار و مقالات حوزه حسابداری و مالیات مطلع شوید.
اشتراک گذاری مطلب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *