همه چیز درباره استاندارد های حسابداری

تعریف استاندارد حسابداری

تمام آدم های دنیا در ابتدای هر چیزی برای برقراری ارتباط با هم نیاز به یک زبان مشترک دارند تا متوجه درخواست ها و نیاز های یکدیگر شوند. در هر صنعتی برای اینکه یک محصولی تولید شود باید یک دستگاه خاص با یک روش و فرمول تولید مشترک و مشابه محصولات را تولید کنند . هر زمان برای انجام یک سری فعالیت مشترک به سایر کشور ها برویم متوجه وجه اشتراک صنعت خودمان در این کسب و کار ها می شویم. در حسابداری هم برای درک بهتر گزارشات نیاز به یک زبان مشترک و قوانین و مقررات مربوط به مسائل مالی بوجود آمده است که تمامی گزارشات مالی قابل فهم شوند. این موضوع را با تعریف استاندارد های حسابداری پیش می بریم.

تعریف استاندارد حسابداری

استاندارد های حسابداری مجموعه ای از اصول و قوانین و مقرراتی می باشد که باید در زمان ثبت اطلاعات مالی و آماده سازی گزارشات رعایت شود.

در تمامی کشورها با توجه به شرایط مالی هر کشور استاندارد های حسابداری بوجود آمده اند و حتی در سطح بین الملل استاندارد های حسابداری داریم که سیاست های مالی بر پایه آنها پایه ریزی شده است.

چرا به استاندارد حسابداری نیاز داریم؟

ما به استاندارد حسابداری نیازمندیم تا بتوانیم گزارشات مالی چندین سال یک کسب و کار را مقایسه کنیم تا از وضعیت آن شرکت با خبر شویم. یا در برخی موارد مقایسه چندین شرکت مشابه از طریق این گزارشات کمک کننده است تا امکان سرمایه گذاری بهتر را به ما بدهد.

برای ساماندهی گزارشات مالی و دریافت مالیات عادلانه نیازمند یک سری قوانین و اصول مشترک می باشد تا از طریق این گزارشات میزان سود و درآمد شرکت ها را بررسی شود و در نهایت مالیات عملکرد آن ها را دریافت شود.

اگر به حسابدار ها آزادی عمل داده شود تا با توجه به خواسته خود رویداد های مالی را ثبت کنند دریافت گزارشات از کسب و کار ها و درک رویداد مالی بسیار سخت می شد.

 

 هدف استاندارد حسابداری

ارائه گزارشات مالی مشابه

درک روش مالی توسط تمامی حسابداران

ایجاد وحدت رویه

ایجاد قواعد و قوانین یکسان

ارائه گزارشات مالی برای تمامی استفاده کنندگان

 

استاندارد حسابداری ایران شامل 41 استاندارد مصوب شده است که در سایت سازمان حسابرسی یا در کتاب به چاپ رسیده توسط سازمان حسابرسی قابل دسترسی می باشد.

در سایت سازمان حسابرسی علاوه بر استاندارد های حسابداری ایران ، استاندارد های بین المللی، پیش نویس استانداردهایی که در حال ویرایش هستند نیز قابل مشاهده می باشد.

به صورت کلی استاندارد های حسابداری به طور میانگین هر سه سال به روز رسانی می شوند.

 

استاندارد بین المللی (IAS)

استاندارد بین المللی مورد پذیرش تمامی کشورها می باشد و اگر کشوری یا حتی کسب و کاری نیاز به ارائه صورت های مالی خود به یک کشور دیگر دارد می تواند از این استاندارد برای ارائه گزارشات استفاده کند.

اشتراک گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *