نامه نگاری در حسابداری مهمه! در نگاه اول ممکنه فکر کنید ثبت ، تجزیه تحلیل یا بیمه و مالیات ربطی به نامه نگاری نداشته باشن اما اینطور نیست. یک حسابدار علاوه بر تحلیل مالی خوب باید روابط عمومی خوبی هم داشته باشه.
نامه نگاری یکی از راه های روابط عمومی هست که به صورت رسمی بین سازمان ها انجام میشه. حسابدار حرفه ای با سازمان های مهم مالی در ارتباط هست و برای انجام بعضی امور مالی نیاز به نامه نگاری داره. مهم ترین هاشو اینجا بررسی میکنیم.
نامه نگاری به بانک
حساب های بانکی برای همه شرکت ها نیازه و ارتباط با بانک، نحوه استفاده از سرویس ها، ایجاد تراکنش های برنامه ریزی شده و .. از فعالیت های مهم کاری با یک بانک حساب میشه.
گاهی تغییر اطلاعات شرکت، تغییر صاحبان سهام و یا بررسی برخی تراکنش ها نیاز به نوشتن یک نامه درخواست با مهر و امضای شرکت داره تا تغییرات اعمال بشه. این نامه نگاری میتونه به عهده حسابدار باشه چون از نوع نامه و اطلاعاتی که باید ثبت بشه اطلاع دارن.
نامه نگاری سازمان مالیات
ارسال گزارش های ماهانه، فصلی و سالانه به سازمان مالیات از وظایف هر شرکت و سازمانی هست. گاهی تداخل در گزارش ها، محاسبات اشتباه سازمانی و یا تغییرات مهم مالی باید به سازمان مالیات اعلام بشه.
اعلام اعتراض، تغییر و هرگونه ارتباط مورد نیاز بصورت نامه نگاری شده از سمت شرکت به سازمان مالیات ارسال میشه و یک حسابدار با روابط عمومی خوب میتونه نویسنده این نامه ها باشه.
نامه نگاری بیمه تامین اجتماعی
گاهی پیش میاد که شما باید برای بیمه پرسنل یا بیمه مربوط به کار شرکت یک سری اطلاعات و تغییرات رو به بیمه اعلام کنید. یا طی یک نامه اختلال ایجاد شده در گزارش هاتون رو اعلام کنید چون ممکنه جریمه بشید. یک نامه به موقع و ارسالش به شعبه مربوطه میتونه شمارو از این خطاها نجات بده.
نامه نگاری به شرکت های همکار
فرض کنید که شما حسابدار یک شرکت هستید و این شرکت با 10 یا 20 شرکت همکاری میکنه. اگر اسم رسمی شرکت تغییر کنه شما نیاز دارید که این موضوع رو به شرکت های همکار اعلام کنید چرا که تمام فاکتور ها یا اطلاعات مالی ای که بین شما رد و بدل میشه با اسم رسمی شرکت هست.
پس نیاز دارید در یک نامه رسمی خطاب به شرکت های همکار این موضوع رو اعلام کنید. یا شاید میخواین رویه مالی شرکت رو تغییر بدید و این تغییر نیاز به اعلام داره.
پس دست به کار شید و نامه نگاری رو کم کم تمرین کنید.